Sider

mandag den 27. januar 2014

Mine yndlings knækbrød

Sunde, nemme, lækre knækbrød som kan spises uden pålæg eller smør. Jeg har spist dem, ligesiden vi lavede dem for første gang til madlavning i 7 klasse. Jeg har faktisk heller ikke hørt om nogle som ikke kan lide dem, jeg synes i hvert fald de er utrolig lækre, også kan de bare lige bruges til et lille mellemmåltid eller hvis man er sulten for sjov. 

Det man skal bruge: 
1 dl havregryn.
1 dl seasamfrø. 
1 dl hørfrø.
1 dl solsikkekerner.
1 dl græskarkerner.
3 1/2 dl hvedemel.
2 dl vand. 
1 dl olie. 
1 tsk. bagepulver.
1 tsk. salt.

Hvordan man gør. 
Alle frø, hvedemel, bagepulver og salt røres sammen.
Vandet tilsættes og olien, rør inden en jævn dej.
Del dejen i to lige store portioner.
rul den ud mellem 2 stykker bagepapir, fjern det øverste lag papir og skær i dejen med en pizzakniv/kniv. 
Drys med ekstra sesamfrø eller hørfrø (behøves ikke) 
Bages ved 200 grader i 15-20 minutter. 
Jo længere, jo mere sprøde og gyldne bliver de.  

6 kommentarer:

  1. uhm, de ser lækre ud!

    kig forbi,
    stinewinth.blogspot.dk

    SvarSlet
  2. Åh! De smager bare SÅ godt :) Indimellem kokkerer min mor også disse. Mums!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja de gør nemlig så!!!! Det sørme skønt :)

      Slet
  3. Det ser lækkert ud! Men lige et smart tip, det er at knuse hørfrøene, for ellers kan kroppen ikke optage næringen i det. :-)

    miaekholm.blogspot.dk

    SvarSlet

Tak fordi du gav dig tid til at kommentere.
Hver en tanke varmer.